Onze werkwijze

Bij Toonn ervaring werken we met cliënt regie. Dit betekent dat de cliënt tijdens de gesprekken bepaalt waar we het over gaan hebben en ten alle tijden het tempo mag aangeven. Als mede daarom biedt Toonn Ervaring de mogelijkheid tot het laagdrempelig delen van je verhaal middels de anonieme chat en/of hulplijn.

We werken uitsluitend met gecertificeerde ervaringsdeskundigen omdat wij geloven in de meerwaarde van het bieden van herkenning en erkenning. Onze ervaringsdeskundigen zullen open staan voor de wedervraag vanuit de cliënt, daarmee creëren we een wederzijdse band van veiligheid en begrip. Dit betekent voor de ervaringsdeskundigen werkzaam bij Toonn Ervaring dat hij of zij de mogelijke invullingen ten alle tijden afcheckt om eventuele projectie te voorkomen.

Naast deze pijlers geloven wij in de meerwaarde van psycho-educatie. Psycho-educatie helpt slachtoffers te begrijpen wat maakt dat ze in het leven tegen patronen en overlevingsstrategieën aanlopen. Op deze manier werken we aan bewustwording en inzicht verkrijgen in jezelf.

Daarnaast is onze ondersteuning gericht op het creëren of uitbreiden van zelfcompassie en zelfliefde. Het inzichtelijk krijgen en leren aangeven van je eigen grenzen en behoeften als ook de grenzen en behoefte van een ander.

Wanneer ben ik op mijn best?

Ik ben op mijn best wanneer ik mensen tot nadenken kan aansporen vanuit mijn overziende blik. Het balanceren tussen aansluiten bij en het inzetten van mijn intuïtie is een van mijn sterke punten. Graag biedt ik vanuit mijn rol als ervaringsdeskundige coach hoop en perspectief en verklein ik de afstand tussen cliënt en ondersteuner.